Erilainen hoitopaikka ihan tavallisille lapsille

Tuusulan Montessorileikkikoulu Pikkulukkari on vuonna 1984 perustettu voittoa tavoittelematon yksityinen päiväkoti Tuusulan kirkonkylällä Keski-Uudellamaalla. 3-6 vuotiaat hoitolapset ja esikoululaiset saavat kasvaa rauhallisessa ympäristössä kahdessa puolipäiväisessä pienryhmässä. Montessori-kasvatusoppi tukee lapsen kouluvalmiuksien kehittymistä.

Pikkulukkarissa on rajoitetusti kokopäiväisiä hoitopaikkoja, jolloin hoitolapsi osallistuu sekä aamu- että iltapäiväryhmän toimintaan. Lapsen kokopäiväinen hoitotarve voidaan myös järjestää yhdessä perhepäivähoitajan tai kotiinpalkatun hoitajan kanssa.

Alle kolmevuotias voi aloittaa leikkikoulun sinä syksynä tai keväänä kun lapsi täyttää kolme vuotta. Esikouluikäisille tarjoamme kunnan hyväksymää esiopetusta.

Leikkikoululaiset tuovat mukanaan omat eväänsä, esikoululaiset ja kokopäivähoidossa olevat lapset saavat päivittäin lämpimän ruuan. Yhteistä kaikille Montessorikouluille on lapsen omatoimisuuteen perustuva ohjaus ja aikuisen tasavertainen asenne lapseen. Montessorikoulujen kansainvälinen tunnuslause on: ”Auta minua tekemään itse”.

Leikkikoulu sijaitsee Tuusulan seurakunnan suntion entisessä virka-asunnossa Lukkarintiellä lähellä Tuusulan kirkkoa. Koulurakennus on 1920-luvun kodikas punainen puutalo, johon kalusteet ovat mitoitettu lasten mukaan. Leikkikoulua ylläpitää kannatusyhdistys.