Hoitomaksut

Varhaiskasvatus

Hoitomaksu riippuu lapsen hoitomuodosta ja yksityisen hoidon tuen sisällöstä. Tuusulalaisen perheen asiakasmaksu (vanhempien maksuosuus) aamupäivältä tai iltapäivältä on enintään 140 euroa kuukaudessa hoitolasta kohden, kun perhe on oikeutettu KELA:n myöntämään yksityisen hoidon tukeen (hoitoraha ja kuntalisä) ja hoitoaika on 21 tuntia viikossa. Kokopäivähoidon osalta (40 tuntia viikossa) asiakasmaksu on enintään 280 euroa kuukaudessa + ruokakulut 3,70 euroa per lounas.

Tulosidonnainen KELA:n hoitolisä ja Tuusulan kunnan myöntämä sisarkorotus vähentävät asiakasmaksun suuruutta. Kun lapsi on puolipäivähoidossa Pikkulukkarissa sekä puolipäivähoidossa perhepäivähoitajalla asiakasmaksu poikkeaa edellä mainitusta. Kun perhepäivähoitajan hoitomaksu on tiedossa niin voimme laskea perheen kokonaishoitokustannukset.

Pikkulukkari on 1.5.2019 alkaen lisätty Järvenpään kaupungin palvelusetelipäiväkodiksi. Järvenpäästä tulevien perheiden kanssa sovitaan oma palvelusopimus ja perhe hakee kaupungilta palveluseteliä.

Muualta kuin Tuusulasta, Keravalta tai Järvenpäästä tulevien perheiden osalta leikkikoulun asiakasmaksu on alussa sama enintään 140 euroa kuukaudessa (21 tuntia viikossa) ja selvitämme perheen kunnan hyödyntämän yksityisen hoidon tukimallin.

Esikoulu

Esikoulu on ilmainen riippumatta siitä, missä kunnassa lapsi asuu.

Jonomaksu

Lapsen ilmoittamisesta jonottamaan hoitopaikkaa peritään 20 euron suuruinen jonomaksu.